Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

Irish Stew

Irish Stew --- räcker till 4 personer.
---------------------------------------
8 lammkotletter
4 skivor bacon
1 msk ister
1 kg potatis, skuren i tjocka skivor
3 morötter, skivade diagonalt
3 medelstora gula lökar, tjockt skivade
mald svartpeppar
5 dl köttbuljong
timjan
hackad persilja till garnering
_____________________________________________
Förberedelser: 20 minuter
Tillagning: 1 timme 15 minuter

_____________________________________________
1. Ansa kotletterna och avlägsna överflödigt fett. Skär baconskivorna i strimlor på 2 cm. Hetta upp ister i en stekpanna. Bryn baconstrimlorna tills de är knapriga och bruna och ta upp dem ur pannan. Bryn kotletterna på båda sidorna och ta upp dem.

2. Lägg hälften av både den skivade potatisen och av morötterna och löken i en djup och tjockbottnad kastrull. Krydda med svartpeppar och tillsätt hälften av baconstrimlorna. Lägg kotletterna på bottenlagret av potatis, lök och bacon. Täck dem med resten av dessa 3 ingredienser.

3. Tillsätt buljong och timjan. Lägg på grytlocket, låt koka upp, minska värmen och sjud i 1 timme eller tills kotletterna är mycket möra. Garnera med hackad persilja och servera.

Inga kommentarer: