Summa sidvisningar

söndag 31 oktober 2010

KYCKLING MED CITRON-,VITLÖK-OCH FÄNKÅLSRUBBING.

KYCKLING MED CITRON-,VITLÖK-OCH FÄNKÅLSRUBBING.

4 Portioner. Tid: 1 timma. Ugn: 200¤
Ingredienser:
                                                           Kryddblandning:     

1 stor hel kyckling, ca 1½ kg                                 1 chili, urkärnad, finhackad

2 fänkålsstånd, i klyftor                                           4 vitlöksklyftor, pressade

1 ask, 250g, körsbärstomater                               3 msk fänkålsfrön

4 små rödlökar, i halvor                                          2 citroner, rivet skal

2 dl oliver                                                                  1 tsk salt

2 msk olivolja                                                           1 tsk svartpeppar

1 tsk flingsalt                                                            1 dl persilja, finhackad


Tillbehör:

Ugnsstekt klyftpotatis eller bröd

Yoghurt, 10%


Tillagning:



1. Dela kycklingen i bitar

2. Blanda ihop kryddblandningen och gnid noga in den i kycklingdelarna.



Låt vila medan du förbereder grönsakerna.

3. Blanda grönsakerna och olivoljan. Bred ut i en ugnsfast form. Salta.



 Lägg kycklingdelarna på grönsakerna och stek mitt i ugnen, 

 cirka 45 minuter. Höj temperaturen till 250¤ och stek ytterligare

 5 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften klar.

Den örtiga kycklingen med lite chilisting passar med många viner, gärna ett torrt, 
vitt,smakrikt och fruktigt vin med lite fatkaraktär. 
En weissbier är svårslagen om man vill servera en öl till.





Inga kommentarer: