Summa sidvisningar

måndag 16 augusti 2010

Het chiligryta

En värmande gryta med inspiration från Mexico.       4 personer   20 minuter

1-2 röda eller gula lökar
2 paprikor
2 röda chilifrukter
olja till stekning
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 msk tomtpuré
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl fryst majs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 burkar bönor, gärna av olika sorter

SERVERING
Persilja
mjuka tortillabröd

Gör så här:

1. Skala och klyfta löken. Skär paprikorna i bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukterna.
2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs grönsakerna lätt.Häll i tomaterna, vattnet, tomatpurén och smula ner buljongtärningen.
3. Tillsätt majsen, salta och peppra. Koka grytan under lock på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt eventuellt lite mer vatten
4. Häll under tiden av spadet från bönorna, spola av dem och låt rinna av. Blanda ner i grytan och låt allt bli genomvarmt.
5. Strö lite persilja över grytan. Servera med mjuka tortillabröd och eventuellt en blandad sallad.

Inga kommentarer: