Summa sidvisningar

måndag 1 augusti 2011

Halloncheesecake med vit choklad

10-12 port. Tid: ca 1 timme + tid i kyl.   UGN: 175 grader.


BOTTEN:

  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
Fyllning:
  • 400 g färskost
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl färska hallon el jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 msk strösocker
Garnering:  2 dl färska hallon el jordgubbar


Tillagning: Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj el klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min.


Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 min. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och socker. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, ca 6 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon el jordgubbar.

Inga kommentarer: