Summa sidvisningar

måndag 1 augusti 2011

Sallad med melon, jordgubbar och getost

Söt och syrlig sallad, passar perfekt till laxen.
4 Port. : ca 15 min.

  • 1 blodgrape
  • 1 liter jordgubbar, delade
  • ½-1 galia-eller honungsmelon, delad i kuber
  • 1 kruka plocksallad
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1-2 krm svartpeppar, nymalen
  • 100-150 g getost, delad i bitar
  • ½ kruka mynta, grovt hackad
  • ca 50 g cashewnötter
Till servering: ev 1-2 msk flytande honung
Tillagning: Filéa grapefrukten i skinnfria klyftor. Ta det resterande av grapefrukten och krama ut juicen i en skål. Lägg all frukt tillsammans med sallad i en skål.
Blanda grapefruktjuicen med olivolja, råsocker, salt och svartpeppar i en liten skål. Häll dressingen över salladen. Tillsätt getost. Toppa med mynta, cashewnötter och ev ringlad honung

Inga kommentarer: