Summa sidvisningar

torsdag 2 juni 2011

Sallad med rotfrukter och svamp

4 port: UGN:200 grader ca 30 min.

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt, peppar
  • 200g svamp, t ex champinjoner
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt, peppar
  • 1 påse mixad salad
  • 1 msk olivolja
  • några droppar pressad citronsaft
  • 2 msk grovt hackade valnötter
1. Skala morötter, palsternackor och potatis, dela dem i bitar och lägg över dem i en ugnsfast form. Pensla över olivolja och krydda med salt, peppar och timjan. Tillaga i ugn i ca 30 minuter.
2. Skiva svampen och stek den med pressad vitlök, salt och peppar.
3. Lägg salladen i en skål och lägg i rotfrukter, potatis och svamp. Ringla över några droppar olivolja och pressad citronsaft. Rör om. Strö över valnötterna och servera salladen med bröd.

Inga kommentarer: