- 2-3 späda rabarberstjälkar
- 2 ägg
- 1½ dl socker
- 1½ dl vetemjöl
- 50 g smör
- ca 1 dl pärlsocker
(Gärna med Psyllium Husk, finns här: http://shop.thebroccoli.com/ulla .)
2. Skölj rabarbern och skär den i 1-2 cm långa bitar. Späd rabarber behöver inte skalas.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner mjölet. (Det ska inte vara något bakpulver.)
4. Häll smeten i formen och fördela rabarbern ovanpå.
5. Hyvla kallt smör, direkt från paketet, med osthyvel över rabarbern. Strö pärlsocker ovanpå det hela.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, 35-40 min.
7. Låt kakan stå några minuter innan du lossar den från formen eller servera den direkt från formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar