Summa sidvisningar

fredag 3 juni 2011

Rabarberkaka

UGN: 175 grader, 35-40 minuter.
  • 2-3 späda rabarberstjälkar
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • ca 1 dl pärlsocker
1. Smörj och bröa en form med löstagbar botten eller en form som du kan servera ur.
 (Gärna med Psyllium Husk, finns här:  http://shop.thebroccoli.com/ulla .) 
2. Skölj rabarbern och skär den i 1-2 cm långa bitar. Späd rabarber behöver inte skalas.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ner mjölet. (Det ska inte vara något bakpulver.)
4. Häll smeten i formen och fördela rabarbern ovanpå.
5. Hyvla kallt smör, direkt från paketet, med osthyvel över rabarbern. Strö pärlsocker ovanpå det hela.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, 35-40 min.
7. Låt kakan stå några minuter innan du lossar den från formen eller servera den direkt från formen.

Inga kommentarer: