Summa sidvisningar

lördag 18 juni 2011

Fyra drinkar

1 glas Kir Royal.

  • 2-3 cl Crème de cassis
  • kyld champagne eller torrt mousserande vitt vin
Häll upp crème de cassis i ett glas och fyll på med önskad mängd champagne.


Whiskey sour.

  • 4 cl whiskey
  • 1-3 tsk florsocker
  • saft från ½ citron
Garnering.

  • is, limeklyftor
Blanda alla ingredienser noga i en shaker. Tillsätt is och blanda tills allt är väl kylt. Skär ett snitt under fruktköttet på limeklyftan och sätt den på kanten.


Gröna liften.

  • 4 cl vit rom
  • 2 cl Cointreau
  • is
  • Breezer tropical lime
  • grön hyshållsfärg
Garnering.

  • citronsaft
  • silverkulor
  • vinbär
Doppa kanten på glaset i citronsaft och krossade silverkulor. Häll upp rom och Cointreau, lägg i is och fyll på med breezer. Tillsätt en droppe hushållsfärg. Garnera med en klase vinbär.


Hallon surprise.

  • 4-5 cl hallonlikör
  • is
  • 5-6 hela frysta hallon 
  • ev soda
Garnering.

  • citronsaft
  • socker
1. Doppa kanten på glaset först i pressad citronsaft och sedan i socker, här används färgat så kallat regnbågssocker.
2. Rör samman hallonlikör och is tills allt blir väl genomkylt. Häll drinken i glaset. Lägg i de frysta hallonen och fyll ev på med soda.
TIPS! Färga strösocker med några droppar hushållsfärg i en plastpåse. Gnugga kornen tills färgen är jämnt fördelad

Inga kommentarer: