BOTTEN:
- 125g mörk choklad
- 125g smör
- 1 dl socker
- 3 ägg, delade i gulor och vitor
- 1 dl vetemjöl
- 4 dl vispgräde
- 200g vit choklad
- riven choklad
- lätt tinade hallon
1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
2. Rör rumstempererat smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör i ägggulorna i smör-och sockerblandningen. Tillsätt choklad och mjöl.
3. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i smord form med löstagbar botten och grädda i 30 minuter. Låt kallna.
4.Glass: Smält den vita chokladen i vattenbad. OBS! Passa så den inte blir för varm. Vispa grädden och rör i chokladen.
5. Höll glassen i formen, över chokladbottnen och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram tårtan 40 minuter före servering. Garnera med riven choklad och hallon. Servera varma hallon till.
VARMA HALLON
10 PORTIONER:
- 400g hallon
- 1 dl socker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar