Summa sidvisningar

torsdag 2 juni 2011

Chokladglasstårta m varma hallon

10 portioner, UGN: 175 grader.
BOTTEN:

  • 125g mörk choklad
  • 125g smör
  • 1 dl socker
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 1 dl vetemjöl
GLASS:

  • 4 dl vispgräde
  • 200g vit choklad
GARNERA MED:

  • riven choklad
  • lätt tinade hallon
SERVERA MED:  varma hallon, se recept


1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
2. Rör rumstempererat smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Rör i ägggulorna i smör-och sockerblandningen. Tillsätt choklad och mjöl.
3. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i smord form med löstagbar botten och grädda i 30 minuter. Låt kallna.
4.Glass: Smält den vita chokladen i vattenbad. OBS! Passa så den inte blir för varm. Vispa grädden och rör i chokladen.
5. Höll glassen i formen, över chokladbottnen och låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram tårtan 40 minuter före servering. Garnera med riven choklad och hallon. Servera varma hallon till.


VARMA HALLON
10 PORTIONER:

  • 400g hallon
  • 1 dl socker
1. Värm hallon och socker på svag värme tills hallonen är varma. Servera till glasstårtan.

Inga kommentarer: