Summa sidvisningar

torsdag 2 juni 2011

Kuvertbröd

40 st: UGN:225 grader.
  • va 14 dl vetemjöl special
  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 5 dl kallt vatten
  • 1½ tsk salt
SERVERA MED:
  • Citronsmör, se recept
1. Lägg mjölet i degbunken till matberedaren med degkrokarna monterade. Tillsätt smulad jäst, rumstempererat smör i klickar och vatten. Kör till en smidig deg, ca 10 minuter. Tillsätt saltet i slutet av degberedningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 4 delar och rulla ut varje    del till en längd. Skär ut 10 trekantiga bitar från varje längd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (20 bitar på varje plåt). Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Servera kuvertbröden med vispat citronsmör.

VISPAT CITRONSMÖR:

Vispa 100 g mjukt smör i en bunke med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt rivet skal av ½ citron och rör om. Lägg smöret i en skål och strö över flingsalt. Garnera med strimlat citronskal.

Inga kommentarer: