Summa sidvisningar

söndag 10 juli 2011

Äppelmuffins

24 st: UGN: 225 g:

  • 2 små äpplen
  • 50 g valnötter
  • 4 msk råsocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 100 g smör
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering:  florsocker
1. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med grovt hackade valnöter och råsocker.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smält smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker. 
3. Rör i äpplena och vänd ner blandningen i äggsmeten. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
4. Sikta florsocker över muffinsen före servering.

Inga kommentarer: