Summa sidvisningar

söndag 10 juli 2011

Sockerbullar med äppelmos

40 st: UGN:225 g:

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 16 dl vetemjöl
  • 200 g smör, rumsvarmt
Fyllning:

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • ca 1 dl äppelmos
Pensling:

  • smält smör, socker
1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp och tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
2. Rör ihop och tillsätt rumsvarmt smör. Arbeta degen väl i maskin tills den är blank. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kanel. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
4.Skär i rutor och lägg på en klick smörfyllning och en klick äppelmos. Vik in hörnen och tryck ihop till en bulle.
5. Lägg med skarven ned på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 8 minuter.
6. Pensla med smält smör och doppa i socker före servering.

Inga kommentarer: