- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 1½ dl socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- 16 dl vetemjöl
- 200 g smör, rumsvarmt
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- ca 1 dl äppelmos
- smält smör, socker
2. Rör ihop och tillsätt rumsvarmt smör. Arbeta degen väl i maskin tills den är blank. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kanel. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
4.Skär i rutor och lägg på en klick smörfyllning och en klick äppelmos. Vik in hörnen och tryck ihop till en bulle.
5. Lägg med skarven ned på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 8 minuter.
6. Pensla med smält smör och doppa i socker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar