Summa sidvisningar

söndag 10 juli 2011

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

10 st: Tid: 1 timme, UGN: 225 grader.

  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller 1 fp färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • ev vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 klasar röda vinbär
Tillagning:
Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, ca 8x8 cm. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 8 minuter. Låt svalna på galler.


Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Tillsätt eventuellt vaniljfrön. Låt kallna och vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.
Tips! Variera bären efter säsong.

Inga kommentarer: