Summa sidvisningar

söndag 10 juli 2011

Dessertpastejer med kokta äppelklyftor

6 st: UGN: 175 grader: Enl.  receptet glutenfritt:

  • 2 ägg (gulor och vitor var för sig)
  • 1 msk råsocker, strö
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 4 msk kesella ostmassa
  • 2 msk maizena
Till formarna:

  • 1 msk matfett, kylskåpskallt
  • 1 msk råsocker, strö
Till servering:

  • 1 äpple i klyftor
  • malen kanel
1. Smörj de ugnsfasta formarna och pudra med råsockret. Skär äpplet i klyftor och låt koka i lättsockrat vatten i 5 minuter.
2. Vispa upp gulorna med sockret och tillsätt maizena, citronrasp och kesella.
3. Vispa vitorna till ett fast skum och blanda med det övriga. Dela upp smeten i formarna, grädda på mittfalsen i 20 minuter.
4. Låt svalna ca 15 minuter innan du stjälper upp pastejerna och garnerar med äppelklyftor. Pudra på med kanel och servera.

Inga kommentarer: