Summa sidvisningar

onsdag 29 december 2010

Pannkaksrulle med köttfärs

Ca 4 portioner:  Gott till både stora och små:
Gör en vanlig pannkakssmet på:

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • margarin
Fyllning:

  • 500g köttfärs
  • matfett
  • ½ gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk passerade eller finhackade tomater
  • 250g keso
Gratinering:

  • 1½ dl riven ost
Ugn: 225 grader
Gör så här:
1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt. Vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smörj det noga med matfett. Häll smeten i långpannan och grädda den mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills smeten har stelnat och fått fin färg.
3. Stjälp upp pannkakan på galler och ta bort papperet som den har gräddats på. Låt pannkakan svalna.
4. Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett.
5. Skala och finhacka löken. Rör ner den i färsen tillsammans med salt, peppar och oregano. Låt allt fräsa ytterligare några minuter.
6. Tillsätt tomater och låt det puttra samman tills vätskan har kokat in.
7. Fördela färsen över pannkakan. Bred keson ovanpå. Rulla samman pannkakan från långsidan. Lägg rullen med skarven nedåt i en bakpappersklädd långpanna.
8. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Bjud en sallad till.

Inga kommentarer: