Summa sidvisningar

tisdag 28 december 2010

Löksambal

Mustig kryddpasta, höjer smaken i såser och grytor:  Ca: 2 dl färdig sambal. Tid: 45 minuter.
Ingredienser:

  • 3 msk solrosolja
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 chili, urkärnade, finhackade
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 tsk kanel, malen
  • 2 tsk garam masala
  • 2 krm salt
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1½ dl vatten
Tillagning:
Stek lök, vitlök, chili och ingefära i olja tills löken mjuknat. Tillsätt kanel, garam masala, salt och farinsocker. Blanda ner vinäger, tamarindpasta och vatten och låt sjuda sakta i 30 minuter, rör om några gånger under tiden. Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.

Inga kommentarer: