Summa sidvisningar

måndag 27 december 2010

Löktips

Tips som jag samlat på:


Lök utan tårar:
Öppna ett fönster eller sätt på köksfläkten. Skär löken nära rinnande vatten. Skölj av kniv och händer med jämna mellanrum.
Mildare löksmak:
Salta löken för att dra ut lite av den skarpa smaken och skölj den sedan. Vitlök kan kokas snabbt i vatten och sedan i lite mjölk. Då blir den mildare.
Lökförvaring:
De flesta lökar mår bäst av att förvaras mörkt och svalt, men i kylskåpet är det för fuktigt. Låt hellre löken ligga i rumstemperatur. Undantaget är färsk lök som förvaras bäst i kylskåpet. Om du inte ska använda blasten, klipp bort den, annars drar den näring från löken.
Plastpåsar:
Plastpåsen är en för fuktig miljö för lök, använd papperspåse. Undantaget är hackad eller färsk lök.

Inga kommentarer: