- 500g lammfärs
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 ägg
- 1/4 dl vatten
- 1 tsk malen spiskummin
- ½ tsk malen ingefära
- 1½ tsk rivet citronskal
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- matfett
- 3/4 dl finhackad tinad spenat
- 3 dl jasminris
- 2 dl kokosmjölk
- 2½ dl vatten
- ½ tsk salt
1. Arbeta samman lammfärsen med övriga ingredienser till en smidig färs. Forma till runda bullar.
2.Stek köttbullarna gyllene runt om i lite matfett tills de är genomstekta.
3. Krama vätskan ur spenaten och finhacka den. Lägg den i kastrullen tillsammans med ris, kokosmjölk, vatten och salt.
4. Rör om och låt koka upp. Lägg på ett lock och sänk värmen. Låt sjuda på svag värme 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar