Summa sidvisningar

måndag 27 december 2010

Tunnbröd i stekpannan

Ca 16 kakor:

  • 75g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 2 msk sirap
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ca 13 dl lantvetemjöl
1. Smält fett, häll i mjölk, värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i spadet.
2. Tillsätt övriga ingredienser spara lite mjöl till utbakningen. Knåda till en blank smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
3. Knåda på mjölat bakbord och dela i 16 bitar. Rulla till runda bullar.
4. Kavla ut en bulle i taget. (Gärna kruskavel.)Nagga. Grädda i gjutjärnspanna på medelvärme, ca 2 min/sida.
5. Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakduken,
Går bra att frysa.

Inga kommentarer: