- 2 kg bogbladsstek
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1-2 msk smör
- 6 dl buljong
- 4-6 gula lökar
- 2 msk smör
- 2-3 msk vetemjöl
- 3 dk sky + vatten
- 3 dl grädde
- salt, peppar
- 3 tsk grönpeppar
Putsa av det mesta av fettet på köttet. Torka och gnid in det med salt och peppar. Lägg steken i en långpanna med några klickar matfett. Sätt in den i 250 graders ugnsvärme ca 2 tim. Då köttet fått lite färg, hälls buljongen på. Samtidigt läggs de skalade och klyftade lökarna i. Ös någon gång emellanåt.
Ta upp köttet och löken. Sila skyn. Fräs matfett och mjöl. Späd med sky och grädde. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och lätt krossad grönpeppar.
Skiva köttet. Häll såsen över. Lägg upp löken. Servera ris, broccoli, tomater och strimlad isbergssalad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar