Summa sidvisningar

onsdag 29 december 2010

Köttfärsgryta Bombay

Grytan kan serveras antingen med kokt ris eller pasta:    Till ca 4 portioner:

  • 500g köttfärs
  • matfett
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cury
  • 1 krm peppar
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 paprikor, blandade färger
  • ½ squash
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 bananer
  • 2 dl majskorn
Gör så här:
1. Fräs köttfärsen jämnt smulig i lite matfett. Lägg över i en kastrull och krydda med salt, curry och peppar.
2. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Tärna squashen.
3. Fräs lök, paprika och squash i lite matfett tillsammans med pressad vitlök. Lägg över i kastrullen.
4. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt puttra samman 8-10 minuter.
5. Skiva bananerna och rör ner dem i kastrullen tillsammans med majskornen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av.

Inga kommentarer: