Summa sidvisningar

söndag 12 december 2010

Saftiga chokladrutor

De här ska vara lite kladdiga inuti.
Det här behövs för ca 45 st:

  • 175g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 100g hackade nötter
  • 50g russin
  • ½ tsk bakpulver
  • skal och saft av 1 apelsin
Garnering:

  • 150g blockchoklad+
  • 1 msk matolja
  • syltade apelsinskal eller annan frukt
Ugn: 150 grader
Gör så här:
1. Smält smöret och tillsätt kakaon. Låt det kallna.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda mjöl, nötter, bakpulver och russin. Rör ner det, växelvis med chokladsmeten och skal och saft av apelsin, i äggsmeten.
4. Häll smeten på smord och mjölad, bakpappersklädd långpanna.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
6. Låt kakan svalna lite och skär den sedan i 4x4 cm stora rutor.
7. Smält blockchokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och rör ner matoljan. Doppas kakorna i chokladen och garnera med t ex syltat apelsinskal. 
Kakorna går att frysa.

Inga kommentarer: