Summa sidvisningar

tisdag 28 december 2010

Chilibiffar med ingefärssås

Det här behövs för 4 portioner:

  • ½ dl havregryn      
  • 1 dl mjölk
  • 500g nötfärs
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm sambal oelek
  • matfett
Ingefärssås:

  • ½ liten gul lök
  • 3 dl hönsbuljong
  • 1-½ msk riven färsk ingefära
  • 1 msk råsocker, strö
  • 1 msk soja
  • 1 msk risvinäger
  • salt
  • Maizenaredning för mörka såser
Gör så här:
1. Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölken. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
2. Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Arbeta färsen smidig.
3. Forma ca 8 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. 4-5 minuter per sida.
4. Skala och finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull.
5. Tillsätt hönsbuljong, ingefära, råsocker, soja och risvinäger. låt såsen koka samman, 4-5 minuter. Smaka av med salt. Red av såsen med maizenaredning.
Bjud biffarna med nykokt ris, broccoli och ingefärssåsen.

Inga kommentarer: