- ½ dl havregryn
- 1 dl mjölk
- 500g nötfärs
- 1 msk potatismjöl
- 1 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 2-3 krm sambal oelek
- matfett
- ½ liten gul lök
- 3 dl hönsbuljong
- 1-½ msk riven färsk ingefära
- 1 msk råsocker, strö
- 1 msk soja
- 1 msk risvinäger
- salt
- Maizenaredning för mörka såser
1. Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölken. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
2. Tillsätt färs, potatismjöl, ägg, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Arbeta färsen smidig.
3. Forma ca 8 biffar. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. 4-5 minuter per sida.
4. Skala och finhacka löken. Fräs den i lite matfett i en kastrull.
5. Tillsätt hönsbuljong, ingefära, råsocker, soja och risvinäger. låt såsen koka samman, 4-5 minuter. Smaka av med salt. Red av såsen med maizenaredning.
Bjud biffarna med nykokt ris, broccoli och ingefärssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar