Summa sidvisningar

tisdag 15 februari 2011

Focaccia

UGN: 225 grader,  tid 1 timme 30 minuter   12-15 bitar:

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • ½ tsk gourmetsalt
  • 2 msk olivolja
  • ca 12 dl vetemjöl (720 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin eller några färska kvistar
1. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, olja och lite mjöl i taget. Det ska bli en ganska lös deg. Jäs den övertäckt ca 40 minuter.
3. Smörj en ugnsform, ca 30x40 cm, med olja. Tryck ut degen i formen med mjölad hand. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
4. Värm ugnen till 225 grader.
5. Pensla degen med olja. Tryck ner oliverna och strö över rosmarin. Grädda i nedre delen 25-30 minuter.
6. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer: