Summa sidvisningar

lördag 12 februari 2011

Vegetarisk Lasagne

4 personer:  90 minuter  UGN: 200 grader:

  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner
  • 3/4 kg squash
  • smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 150 g färsk spenat
  • 250 g mozzarella
  • 9 förkokta lasagneplattor
Ostsås:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk, 3%
  • 1 dl riven parmesanost
1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Skiva svampen. Dela squashen på längden och gröp ur kärnorna. Skär squashhalvorna i centimetertjocka skivor.
2. Fräs löken mjuk i smör i en stor stekpanna. Tillsätt svampen och squashen. Krossa och tillsätt vitlöksklyftorna. Fräs under omrörning tills squashen är mjuk. Salta och peppra. Låt svalna.
3. Fräs spenaten i smör tills den faller ihop. Salta och peppra.
4. Smält smöret till ostsåsen. Rör i mjölet och späd med mjölken under vispning till en slät sås. Låt såsen koka några minuter. Rör i parmesanosten. Salta och peppra.
5. Smöra en ugnssäker form ca 20x30 cm. Häll lite ostsås i botten på formen och täck med tre lasagneplattor.
6. Riv mozzarellan grovt. Häll på ostsås, hälften av grönsaksröran och spenatbladen och en tredjedel av mozzarellan. Täck med tre lasagneplattor. Gör ett lager till. Avsluta med tre plattor, ostsås och riven mozzarella. 
7. Täck formen med smörad aluminiumfolie och gratinera mitt i ugnen i 30 minuter. Ta bort folien och gratinera i 10 minuter. Servera lasagnen bubblande het.

Inga kommentarer: