Summa sidvisningar

onsdag 2 februari 2011

Baconfilé med cidersås

4 portioner:  UGN: 225 grader:

  • 1 kg potatis
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 msk olja
  • 4 kycklingfiléer, gärna utan innerfiléer
  • 1 dl vatten
  • 1 äpple
  • 140 g bacon
Sås:

  • Steksky
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 3 dl äppelcider
  • 2½ msk vetemjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk senap
  • 1 krm malen ingefära
Servering:

  • kokta grönsaker
  • gelé
1. Skala och klyfta potatisen. Lägg den på plåt med bakpapper. Salta, peppra och strö över paprika. Droppa över olja. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
2. Bryn filéerna i smör ca 5 minuter. Salta och peppra. Vispa ur pannan med vatten och spara till såsen.
3. Kärna ur och skiva äpplet. Lägg en skiva på varje filé och vira in i en baconskiva. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. Samla potatisen på den ena plåthalvan och ställ kycklingfatet på den andra, gärna på en bit folie. Tillaga tills filéerna når 70 graders innertemp, ca 12 minuter.
4. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 

Inga kommentarer: