- 1 kg potatis
- 2 krm paprikapulver
- 2 msk olja
- 4 kycklingfiléer, gärna utan innerfiléer
- 1 dl vatten
- 1 äpple
- 140 g bacon
- Steksky
- ½ tärning grönsaksbuljong
- 3 dl äppelcider
- 2½ msk vetemjöl
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk senap
- 1 krm malen ingefära
- kokta grönsaker
- gelé
2. Bryn filéerna i smör ca 5 minuter. Salta och peppra. Vispa ur pannan med vatten och spara till såsen.
3. Kärna ur och skiva äpplet. Lägg en skiva på varje filé och vira in i en baconskiva. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat. Samla potatisen på den ena plåthalvan och ställ kycklingfatet på den andra, gärna på en bit folie. Tillaga tills filéerna når 70 graders innertemp, ca 12 minuter.
4. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar