Summa sidvisningar

söndag 20 februari 2011

Grön lasagne

UGN: 175 grader:
Grönsaksröra:
  • 1 squash
  • 2 stora morötter
  • 100 g mangold eller spenat
  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • rapsolja
  • salt, svartpeppar
Ostsås:

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • 1 msk maizena upplöst i 2 msk kallt vatten
  • salt, peppar
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär squash i bitar och fräs tillsammans med lök i lite rapsolja. Tillsätt grovriven morot och fräs ytterligare ett par minuter. Slå på krossade tomater, mangold och kryddor. Låt alltsammans koka försiktigt tills squashen mjuknat något.


2. Ostsås: Koka upp mjölk och slå på maizenaredningen, koka upp ytterligare. När såsen fått lagom konsistens (ganska tjock) slå i den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 175 grader, och varva grönsaksröra, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med ostsås.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Servera med vitkålssallad.

Inga kommentarer: