UGN: 175 grader: tid ca 50 minuter: 12 bitar:
- 125 g smör
- 2,5 dl socker
- 3 ägg
- 1 dl kakao
- 1½ dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk florsocker
2. Smält fette i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget.
3. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.
4. Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform (ca 1,5 liter).
5. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut.
6. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Pudra över lite florocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar