Summa sidvisningar

tisdag 15 februari 2011

Italiensk chokladkaka

UGN: 175 grader:  tid ca 50 minuter: 12 bitar: 
  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
GARNERING:
  • 1 msk florsocker
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Smält fette i en gryta, blanda i sockret och rör tills det löser sig. Vispa ner äggen, ett i taget.
3. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggsmeten. Blanda väl.
4. Häll smeten i en smord och bröad bakform, gärna kransform (ca 1,5 liter).
5. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten när den tas ut.
6. Stjälp upp kakan när den svalnat något. Pudra över lite florocker.

Inga kommentarer: