Summa sidvisningar

onsdag 16 februari 2011

Grillade kycklingklubbor med tabbouleh

Ugn: 200 grader, 25-30 minuter,  Tid: ca 45 minuter.

  • 4 kycklingklubbor
  • salt, peppar
  • grillkrydda
Tabbouleh:

  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • 2½ dl bulgurvete
  • 4 finhackade tomater
  • ev 2-3 msk hackade färska örter
  • saft från 1 lime
Garnering:

  • sallad
  • salladslök
Till servering:

  • Lime
1. Krydda kycklingklubborna väl med salt, peppar och grillkrydda. Grilla dem runtom i 200 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka i kycklingbenen. När köttsaften är klar är kycklingen färdig.
2. Stek löken mjuk i olja. Tillsätt bulgurvete och tillred enl anvisn på förpackn.
3. Blanda ner tomathack och örtkryddor i bulgurvetet. Smaksätt med limesaft och smaka av med mer kryddor.
4. Servera kycklingklubborna med tabbouleh, hummus och limeklyftor.
Garnera med sallad och salladslök.

Inga kommentarer: