Summa sidvisningar

söndag 13 februari 2011

Saftig ananaskaka

20 minuter   UGN: 200 grader, 20 min:                         

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl kallt vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl krossad ananas
Glasyr:

  • 2 msk smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1½ dl kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
1. Vispa ägg och socker och rör ner vatten och mjölet som blandats med bakpulvret.
2. Häll smeten i en väl smord och bröad form (25x40 cm) och grädda kakan i 200 grader varm ugn i 20 minuter.
3. Låt ananasen rinna av lite och bred den över kakan.
4. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under vispning. Låt glasyren sjuda men inte koka!
5. Bred glasyren över ananasen, sätt in kakan i samma ugnsvärme några minuter tills glasyren fått färg.
6. Låt kakan kallna och skär den i fyrkantiga bitar.
Denna har jag gjort för länge sen, den är bara så god!

Inga kommentarer: