- 400 g benfri fläskbog
- 3 msk smör
- 2 gula lökar
- 1 purjolök
- 1 morot
- 1 tsk curry
- 3 dl vatten
- 1 buljongtärning
- 1½ msk äkta soja
- 3/4 msk vinäger
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk paprikapulver
- 1 krm ingefära
- 1 banan
- 1 syrligt äpple
2. Bryn köttet i lite smör och lägg över det i en gryta.
3. Fräs därefter lök, purjolök, morot och curry en stund. Lägg över det i köttgrytan och späd med vatten.
4. Tillsätt vinäger, soja, kryddor, vitlök och smulad buljong.
5. Låt det hela få koka på svag värme under lock ca 20-25 minuter.
6. Skiva bananen, tärna äpplet och tillsätt detta. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt.
Bjud jordnötter och kokt ris med ärter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar