Summa sidvisningar

söndag 13 februari 2011

Indonesisk gryta

4 portioner:

  • 400 g benfri fläskbog
  • 3 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 1 tsk curry
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1½ msk äkta soja
  • 3/4 msk vinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefära
  • 1 banan
  • 1 syrligt äpple
1. Strimla köttet, skala och skiva grönsakerna.
2. Bryn köttet i lite smör och lägg över det i en gryta.
3. Fräs därefter lök, purjolök, morot och curry en stund. Lägg över det i köttgrytan och späd med vatten.
4. Tillsätt vinäger, soja, kryddor, vitlök och smulad buljong.
5. Låt det hela få koka på svag värme under lock ca 20-25 minuter.
6. Skiva bananen, tärna äpplet och tillsätt detta. Låt grytan koka ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt.
Bjud jordnötter och kokt ris med ärter till.

Inga kommentarer: