Summa sidvisningar

söndag 20 februari 2011

Yoghurt och musli

UGN:175 grader:
  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 4 plommon
  • yoghurt


  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl mandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl råsocker
  • 5 msk mild rapsolja
  • 1 dl vatten
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandel och nötter grovt och blanda med övriga torra ingredienser på en plåt.
 Skvätt på olja och vatten och använd rena händer för att krama in fukten i blandningen.
 Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Blanda om ett par gånger så att rostningen blir jämn. Låt svalna och förvara sedan muslin i en fukttät burk.
 Skiva säsongens frukt, som päron, äpplen och plommon. Servera med yoghurt och toppa med muslin.

Inga kommentarer: