- 3 sockerkaksbottnar
- 1 dl rom eller konjak
- 200 g ljus choklad av god kvalitet
- 25 g smör
- 4 bananer
- saft av 1 citron
- 2 dl hallonsylt
- 4-6 dl vispgrädde
- 6 chokladmintplattor
- 1 banan
- 2 kiwier
- kakao
2. Smält choklad och smör över vattenbad och rör ihop det. Bred ett lager chokladkräm på en av bottnarna. Låt det kallna och stelna lite.
3. Skala och mosa bananerna. Tillsätt citronsaften. Bred bananmoset ovanpå chokladkrämen. Täck med en sockerkaksbotten.
4. Bred ut hallonsylt på nästa botten och lägg sedan på den sista bottnen.
5. Vispa grädden hårt. Spritsa ut den på tårtan.
6. Garnera med halverade mintkakor samt skivad banan och kiwi. Pudra över kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar