Summa sidvisningar

fredag 4 mars 2011

Bananmuffins

12-15 st,   225 grader:  15-20 minuter:  Tid: 50 min:

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 bananer
Garnering:

  • 200 g choklad
  • 75 g smör
  • 12-15 röda cocktailbär
  • 2 skumbananer
  • mynta
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll det i mjölken, låt det få ett uppkok. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.
2. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
3. Skala och grovmosa bananerna och rör ner dem. Fördela smeten i muffinsformar.
4. Ugnsbaka i 225 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
5. Lägg choklad och smör i en kastrull och smält över vattenbad. Rör till en smidig kräm. Fördela krämen på muffinsen. Garnera med cocktailbär, en bit skumbanan och myntablad.

Inga kommentarer: