Summa sidvisningar

söndag 6 mars 2011

Afrikansk fläskfilé

4 port. UGN:200 grader, 20-30 minuter,  TID: 45 min.

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • salt, peppar
  • 1 msk matfett
  • 1 msk curry
  • 1 banan
  • 2 msk mango chutney
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk snabbredning
Garnering:  jordnötter
1. Putsa filén. Krydda och bryn den runtom i matfett.
2. Skär snitt i filén. Krydda med curry och stick ner bananskivor i snitten.
3. Vispa ihop chutney, grädde, vatten, fond och redning. Lägg filén i en form. Häll såsen runtom och tillaga i ugn 200 grader, 20-30 min. Garnera med jordnötter.

Inga kommentarer: