Summa sidvisningar

söndag 20 mars 2011

Chapati - bröd utan ugn

12 bröd   Tid: 45 min plus 1 timme.

  • 2 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk olja, t ex rapsolja
1. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila 15-30 minuter. Dela sedan degen i 12 bitar och kavla ut varje del till tunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
2. Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd sammanlagt 1-2 minuter på medelstark värme.
3. Bröden smakar bäst färska. Linda in dem i en ren handduk eller lägg dem i en plastpåse om de inte ska ätas genast.

Inga kommentarer: