Summa sidvisningar

lördag 5 mars 2011

Vegetarisk örtlasagne

4 pers. 30 min: UGN: 175 grader.

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl riven, lagrad herrgårdost
  • 250 g bladspenat (tinad)
  • 1 msk smör
  • 1 knippa persilja
  • ca 20 blad färsk basilika
  • 1 kruka oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6-8 lasagneplattor
  • 2 dl tomatsås med basilika (finns på burk)
  • salt, peppar
1. Sät ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och pudra på vetemjölet. Häll på mjölken och låt koka upp under omrörning. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta. Smaka av med salt och malen svartpeppar.
3. Krama vattnet ur spenaten och hacka den grovt. Fräs spenaten i smör i en stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.
4. Hacka de färska örterna. Skala och skiva vitlöken.
5. Häll hälften av ostsåsen i botten på en eldfast form. Lägg på ett lager pastaplattor.
6. Varva tomatsås, örter, ostsås och plattor. Avsluta med ett lager plattor som täcks med ostsås.
7. Baka i ugnen i ca 40 minuter, 15 minuter om du använder färska lasagneplattor. 
Servera med en sallad.

Inga kommentarer: