Summa sidvisningar

lördag 19 mars 2011

Marinerad filé med rosmarin

UGN:175 grader  Tid: 1 timme.

  • 2 fläskfiléer, à 500 g
  • 2 tsk mexikansk krydda
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matfett
Marinad:

  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 2 krm svartpeppar
Garnering:

  • 2 salladslökar
  • färsk rosmarin
  • körsbärstomter
1. Putsa filéerna. Stöt ihop mexikansk krydda, rosmarin och salt i en mortel. Gnid in filéerna med kryddblandningen.
2. Låt köttet ligga och dra i 20 minuter. Bryn runt om i matfett. Stek klart i 175 grader, ca 10 minuter.
3. Låt köttet vila i 10 minuter. Skiva i tunna skivor och lägg upp på fat. Blanda ihop marinaden och ringla över.
4. Garnera med skivad salladslök, rosmarin och tomater.

Inga kommentarer: