Summa sidvisningar

lördag 19 mars 2011

Paprika- och fetaostgratäng

UGN: 250 grader ----UGN: 200 grader:
  • 3 röda paprikor
  • 1 dl hackad persilja
  • ½ dl hackade färska basilikablad
  • 1 msk timjan
  • 6 tomater
  • salt, peppar
  • 200 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 msk olivolja
1. Ugnsbaka paprikorna i 250 grader grillvärme tills de fått blåsor och blivit svedda, ca 20 minuter. Vänd dem så att de blir svedda runt om. Ta ut dem och låt dem svalna i en plastpåse.
2. Dra av skalet och gröp ur dem under rinnande vatten. Skär dem i breda strimlor.
3. Blanda samman persilja, basilika och timjan. Skiva tomaterna.
4. Smörj en ugnssäker form. Varva tomater, kryddor, fetaost, paprika och oliver i formen. Droppa över olja och grädda i 200 grader, ca 20 minuter.

Inga kommentarer: