Summa sidvisningar

tisdag 15 mars 2011

Tandorikyckling

Ca 4 port. UGN: 225 grader:

  • 1 stor kyckling
  • 4 dl yoghurt
  • saft av 1 citron
  • 2 tsk salt
  • ½-1 grön pepparfrukt
  • 1 msk garam masala
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
Tillbehör:

  • Kokt ris, citron
  • naturell yoghurt, färsk ingefära
1. Dela kycklingen i 8 bitar. Dra av skinnet. Gör 2 snitt i varje köttbit.
2. Skala och riv ingefäran. Pressa citronen.
3. Rör samman yoghurten med citronsaft, salt, garam masala, pepparfrukt, ingefära, pressad vitlök och gurkmeja.
4. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse. Häll över yoghurten. Bind ihop påsen. Lägg den kallt ca 10 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
5. Lägg kycklingbitarna med sin marinad i smord eldfast form. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd kycklingen några gånger under tiden.
6. Bjud kycklingen med kokt ris, citron, broccoli och färsk gurka. Bjud också naturell yoghurt till som sås.

Inga kommentarer: