- 1 stor kyckling
- 4 dl yoghurt
- saft av 1 citron
- 2 tsk salt
- ½-1 grön pepparfrukt
- 1 msk garam masala
- 2 cm färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk gurkmeja
- Kokt ris, citron
- naturell yoghurt, färsk ingefära
2. Skala och riv ingefäran. Pressa citronen.
3. Rör samman yoghurten med citronsaft, salt, garam masala, pepparfrukt, ingefära, pressad vitlök och gurkmeja.
4. Lägg kycklingbitarna i en plastpåse. Häll över yoghurten. Bind ihop påsen. Lägg den kallt ca 10 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
5. Lägg kycklingbitarna med sin marinad i smord eldfast form. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd kycklingen några gånger under tiden.
6. Bjud kycklingen med kokt ris, citron, broccoli och färsk gurka. Bjud också naturell yoghurt till som sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar