Summa sidvisningar

lördag 26 mars 2011

Majschowder

  • 1-2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja
  • 2 potatisar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 250 g majs
  • ½ dl hackad persilja
  • 125 g riven cheddarost
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar
  • ev. 1 tsk idealmjöl + 1 msk vatten
1. Skala och finhacka löken, pressa vitlöken och fräs allt i olja några minuter tills det har mjuknat.
2. Skala och skär potatisen i tärningar och blanda i löken tillsammans med buljong och majs. Sjud på svag värme under lock i 10 minuter.
3. Rör ner persilja, ost och grädde. Mixa soppan "slarvigt" så att det fortfarande finns större bitar kvar. Krydda.
4. Red eventuellt soppan med idealmjöl.

Inga kommentarer: