Summa sidvisningar

lördag 26 mars 2011

Grön tomatmarmelad

  • 1 kg gröna tomater
  • ca ½ dl rivet skal av 2 väl tvättade citroner
  • 4-5 bitar hel ingefära
  • 6 hg socker
  • 1 krm natriumbensoat
1. Skölj tomaterna, skär i bitar och häll i gryta. Häll på ytterst lite vatten och tillsätt citronskalet och ingefäran. Koka tomaterna mjuka under lock tills de är väl mosade. Rör om då och då.
2. Tillsätt socker och låt det koka utan lock tills det hela har marmeladkonsistens, 25-30 minuter. Skaka grytan några gånger under kokningen. Ta upp ingefäran och skumma väl.
3. Rör ut bensoat i lite av marmeladen och blanda i grytan. Häll upp på väl rengjorda burkar. Paraffinera och bind över. Förvara svalt.

Inga kommentarer: