Summa sidvisningar

söndag 20 mars 2011

Festgryta

TID: 30 minuter:

  • 500 g skinkschnitzel
  • 1 lök
  • 1 bit färsk ingefära, 25 g
  • 1 röd chilipeppar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl cashewnötter
1. Strima köttet. Skala och skiva löken. Skala och riv ingefäran. Kärna ur och strimla chilin.
2. Fräs köttet i olja, sedan också löken, ingefäran och chilin. Lägg allt det frästa i en gryta.
3. Tillsätt kryddor, salt, tomatpuré och vatten. Låt småkoka i 10 minuter.
4. Rör ut vetemjölet i matlagningsyoghurt och rör ner i grytan. Låt koka i 5 minuter. Strö över cashewnötter.

Inga kommentarer: