Summa sidvisningar

torsdag 10 mars 2011

Thailändsk fläskfilé

Ca 4 portioner:

  • 500 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ½-1 röd pepparfrukt
  • 2 citrongräs i vatten 
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsyoghurt
1. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Ansa och skär purjon i sneda bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Finhacka citrongräset. Kärna ur och finstrimla pepparfrukten.
2. Bryn köttet ca 3 min på varje sida i lite matfett. Salta och peppra. Ta upp köttet.
3. Fräs purjo, paprika, citrongräs, pepparfrukt och pressad vitlök i lite matfett.
4. Tillsätt riven ingefära, smulad buljongtärning, kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Låt det koka upp och smaka av.
5. Lägg köttet i stekpannan och låt sllt bli genomvarmt. Bjud kokt ris och en sallad till.

Inga kommentarer: