Summa sidvisningar

lördag 5 mars 2011

Shepheard´s pie

Ca 4 portioner, UGN: 225 grader

  • 500 g grytbitar av nötkött
  • 2 msk smör 
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 gul skivad lök
  • 2 dl buljong+ 1 dl rödvin eller 3 dl buljong
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½-1 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
Potatismos:

  • 3/4 kg potatis
  • vatten+salt
  • 1 ägg
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • ½ dl grädde eller mjölk
1. Bryn köttet i fett i omgångar och flytta över det i en gryta. Strö över mjöl och rör om.
2. Bryn löken och lägg den i grytan. Häll på buljong och eventuellt vin. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 30-45 minuter.
3. Koka under tiden potatisen. Slå av vattnet, pressa potatisen och lägg i fett, salt, ägg och grädde. Vispa moset pösigt.
4. Lägg det färdiga köttet i en ugnssäker form. Spritsa eller bred moset över. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
TIPS! Istället för grytbitar kan man använda köttfärs.

Inga kommentarer: