- 500 g grytbitar av nötkött
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 gul skivad lök
- 2 dl buljong+ 1 dl rödvin eller 3 dl buljong
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½-1 tsk salt
- 1-2 krm svartpeppar
- 3/4 kg potatis
- vatten+salt
- 1 ägg
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- ½ dl grädde eller mjölk
2. Bryn löken och lägg den i grytan. Häll på buljong och eventuellt vin. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 30-45 minuter.
3. Koka under tiden potatisen. Slå av vattnet, pressa potatisen och lägg i fett, salt, ägg och grädde. Vispa moset pösigt.
4. Lägg det färdiga köttet i en ugnssäker form. Spritsa eller bred moset över. Gratinera ca 20 minuter mitt i ugnen.
TIPS! Istället för grytbitar kan man använda köttfärs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar