Summa sidvisningar

onsdag 16 mars 2011

Pastahattar med fläskfilé

4 portioner
  • 280 g (8 dl) pastahattar
  • 400 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjo
  • några buketter färsk el fryst broccoli
  • 2-3 paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • Japansk soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • rivet skal av lime el citron
  • 1 tsk honung
Till servering:
  • 2-3 sesamfrön
  • Ev. finstrimlat skal av lime
Koka pastan enl. anvisning på förp. Strimla fläskfilén. Skiva vitlöken. Skölj och strimla grönsakerna i långa strimlor. Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs köttet i ett par minuter. Därefter grönsaker och lök mycket hastigt. Krydda. Rosta sesamfröna hastigt i en torr stekpanna. Blanda pastan med det frästa och strö över sesamfrön.


Inga kommentarer: