Pastahattar med fläskfilé
4 portioner
- 280 g (8 dl) pastahattar
- 400 g fläskfilé
- 2 vitlöksklyftor
- 1 purjo
- några buketter färsk el fryst broccoli
- 2-3 paprikor
- 2 msk rapsolja
- Japansk soja
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 tsk sambal oelek
- salt
- rivet skal av lime el citron
- 1 tsk honung
Till servering:
- 2-3 sesamfrön
- Ev. finstrimlat skal av lime
Koka pastan enl. anvisning på förp. Strimla fläskfilén. Skiva vitlöken. Skölj och strimla grönsakerna i långa strimlor. Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs köttet i ett par minuter. Därefter grönsaker och lök mycket hastigt. Krydda. Rosta sesamfröna hastigt i en torr stekpanna. Blanda pastan med det frästa och strö över sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar