Summa sidvisningar

lördag 19 mars 2011

Borsjtj

4 portioner:

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 7 medelstora rödbetor
  • 1 morot
  • 1 liten klyfta vitkål, ca 200 g
  • olja till stekning
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 lagerblad
  • 2 kryddpepparkorn
  • salt, peppar
  • 2-3 msk  vinäger
1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa, skala och grovstrimla 6 st rödbetor, morot och vitkål. Riv en rödbeta för sig och ställ åt sidan.
2. Fräs alla grön- och rotsaker i oljan.
3. Tillsätt buljong, lagerblad och kryddpeppar.
4. Låt soppan koka ca 20 minuter.
5. Rör ner den råa, rivna rödbetan. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
6. Servera soppan med en klick färskost smaksatt med riven pepparrot eller mosad chèvre

Inga kommentarer: