Summa sidvisningar

lördag 5 mars 2011

Kycklingwok med sesamfrön

4 portioner:
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dm purjolök
  • 400 g broccoli
  • 200 g gula vaxbönor eller harricots verts
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 dl hönsbuljong
  • salt, peppar
  • 4 tsk sesamfrön
1. Skär filén i strimlor.Skiva purjolöken. Dela broccolin i buketter. Rensa bönorna och skär dem i mindre bitar. Rensa paprikan och skär den i strimlor.
2. Hetta upp olivolja och sesamolja i en wok. Fräs filén hastigt. Tillsätt grönsakerna.
3. Woka dem hastigt och häll i buljong. Koka upp och sjud tills grönsakerna har mjuknat och kycklingen är klar. Krydda.
4. Rosta sesamfröna i en torr panna. Strö dem över grönsakerna. Servera med kokt ris.

Inga kommentarer: