Summa sidvisningar

onsdag 30 mars 2011

Kycklingfilé med varm rotfruktssallad

UGN: 200 grader, 4 portioner:

  • 4 kycklingfiléer
  • salt, peppar
  • 3 skivor bacon
  • ½ purjolök
  • 3-4 marinerade soltorkade tomater
Varm rotfruktssallad:

  • 300 g svartrötter
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 2 msk smör
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl grovhackad rucolasallad
1. Skär upp kycklingfiléerna på längden så att det går att vika ut dem. Krydda med salt och peppar.
2. Strimla baconet. Ansa och strimla purjolöken. Hacka tomaterna. Fräs bacon och purjolök i en stekpanna några minuter. Tillsätt tomathacket och blanda samman allt.
3. Fördela fräset på kycklingfiléerna och rulla samman varje filé på längden till en rulle. Fäst med tandpetare eller köttstickor.
4. Bryn kycklingfiléerna gyllene runtom i lite matfett i en stekpanna.  Lägg över dem i en smord eldfast form.
5. Stek kyckligfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
6. Gör under tiden rotfruktssalladen. Skala svartrötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem efterhand i kallt vatten med lite pressad citron i. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Skala och skär morötterna i stavar.
7. Koka först svartrötter i lättsaltat vatten ca 10-12 minuter. Tillsätt morötter och palsternacka. Koka ytterligare ca 4-6 minuter. Häll bort vattnet och låt rotfrukterna rinna av. Lägg tillbaka dem i kastrullen.
8. Tillsätt smör, balsamvinäger, salt, peppar och grovhackad rucolasallad. Blanda allt. Servera salladen genast med den varma kycklingfilén. Bjud eventuellt en god örtolja till.

Inga kommentarer: