Pajbotten:
- 100 g smör
- 1 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 200 g mörk choklad
- 2½ dl vispgrädde
- 2 ägg
- 1 msk florsocker
- 2 msk rom
1. Smält smöret. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och rör runt.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 20x20 cm eller 20 cm i diam. Grädda i 200 grader i 10 min tills skalet fått fin färg. Låt svalna.
3. Smält chokladen i 1 dl vispgrädde på svag värme. Tillsätt äggulorna. Låt svalna.
4. Vispa resten av grädden hårt. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum. Blanda ner grädden försiktigt i chokladen. Vänd ner äggvitan och rommen.
5. Fördela chokladmoussen i pajskalet. Skala och skiva bananerna, fördela dem i skalet. Pudra över kakao.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar