Summa sidvisningar

lördag 5 mars 2011

Chokladmousse-paj med banan

8 portioner, UGN: 200 grader i 10 min:  Tid: 40 minuter.
Pajbotten:

  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
Fyllning:

  • 200 g mörk choklad
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk rom
Garnering: 2 bananer, kakao.


1. Smält smöret. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Tillsätt smöret och rör runt.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 20x20 cm eller 20 cm i diam. Grädda i 200 grader i 10 min tills skalet fått fin färg. Låt svalna.
3. Smält chokladen i 1 dl vispgrädde på svag värme. Tillsätt äggulorna. Låt svalna.
4. Vispa resten av grädden hårt. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum. Blanda ner grädden försiktigt i chokladen. Vänd ner äggvitan och rommen.
5. Fördela chokladmoussen i pajskalet. Skala och skiva bananerna, fördela dem i skalet. Pudra över kakao.



Inga kommentarer: